En prisbelönt kaka med mintchoklad. Mysigt och gott till glöggen på adventkvällarna!
Ingredienser
1 dl florsocker
200 g smör eller margarin
1 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl
Garnering
100 g mörk blockchoklad
3-4 droppar pepparmyntsolja
Instruktioner
- Blanda socker, matfett och de båda mjölsorterna.
Rulla degen till små bollar och lägg dem på smord eller bakplåtspappersklädd plåt. Gör en liten fördjupning i kakans mitt.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Låt kakorna kallna på plåten.
- Smält blockchokladen i vattenbad eller mikrovågsugn (full effekt, max 800 W, 30-60 sekunder).
Droppa i pepparmyntsoljan. Fyll fördjupningen i kakan med mintchokladen. Låt dem stelna.
- Förvara i kakburk.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jag älskar dessa! kan äta hur många som helst :D