Minttoppar

Serverar: 60 portioner

En prisbelönt kaka med mintchoklad. Mysigt och gott till glöggen på adventkvällarna!

Ingredienser

  • 1 dl florsocker
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 dl potatismjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 3-4 droppar pepparmyntsolja
  • Instruktioner

    1. Blanda socker, matfett och de båda mjölsorterna. Rulla degen till små bollar och lägg dem på smord eller bakplåtspappersklädd plåt. Gör en liten fördjupning i kakans mitt.
    2. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
    3. Smält blockchokladen i vattenbad eller mikrovågsugn (full effekt, max 800 W, 30-60 sekunder). Droppa i pepparmyntsoljan. Fyll fördjupningen i kakan med mintchokladen. Låt dem stelna.
    4. Förvara i kakburk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    AnnaMoonshadow 13 augusti 2009

    Jag älskar dessa! kan äta hur många som helst :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben