Hemgjorda skumtoppar

En desert som både är enkel och superrolig att göra.

Ingredienser

  • Ingredienser grundrecept
  • 3 st äggvitor
  • 2 dl socker
  • 12 st Marie-kex
  • 200 g mörk chokad
  • Citrontoppar
  • 1 tsk Citronarom
  • 2 krm Hushållsfärg gul
  • Strössel med citronsmak
  • Minttoppar
  • 1/2 tsk Pepparmintsarom
  • 1 krm hushållsfärg blå efter behov
  • Valfritt strössel
  • Arrakstoppar
  • 1/2 - 1 tsk arraksarom efter behov
  • Chocoströssel
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvita och hälften av sockret i ren bunke. 2. Vispa med elvisp till ett fast skum. 3. Tillsätt arom och hushållsfärg och resten av sockret gradvis under fortsatt vispning. 4. Sätt ugnen på 150 grader. 5. Häll den fasta massan i en spritspåse och spritsa ut på mariekexen. 6. Grädda i ca 10 minuter. 7. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. 8. Doppa topparna i den smälta chokladen. 9. Strö på dekorationsströsslet innan chokladen stelnat. 10. Förvara i lufttät burk, gärna i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben