Hemgjord bärglass

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme

Sommarsmak med jordgubbar. Går naturligtvis att göra på andra bär tex. blåbär.

Ingredienser

  • 250 g bär, jordgubbar, blåbär eller hallon
  • 1 1/4 dl socker
  • 1 1/2 msk citronsaft
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Rensa de färska bären eller låt de djupfrysta bären tina. Mosa dem noga eller kör med mixern tills alla bären är mosade. Blanda ner de övriga ingredienserna till en slät, luftig smet. Kör i mixern eller med elvispen. Starta glassmasinen och häll ned den kylskåskalla massan. Kör tills glassen är klar. Servera genast eller stoppa in den i frysen om du vill ha en fastare glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben