Serverar: 36-40 portioner
Snabbgjorda kakor som är mjuksega i mitten, frasiga i kanterna och fyllda med härlig mjölkchoklad.
Ingredienser
75 g smör, rumsvarmt
3/4 dl socker
3/4 dl brunt farinsocker
½ st ägg
1 ½ tsk vaniljsocker
1/4 tsk bikarbonat
1 liten nypa salt
2 dl vetemjöl
50 g mjölkchoklad, grovhackad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Blanda ihop smör, socker, farinsocker, ägg, vaniljsocker, bikarbonat och salt. Tillsätt mjölet och rör ihop allt till en deg. Knåda till sist snabbt in den hackade mjölkchokladen i degen.
- Dela degen i två delar. Rulla dem till längder, ca 40 cm långa, och lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. De flyter ut under gräddningen.
- Grädda längderna mitt i ugnen i 12-14 minuter. Skär längderna i sneda snitt direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt dem kallna och stelna på plåten.
Liknande recept
Kommentarer (0)