Mjölkchokladsnittar

Serverar: 36-40 portioner

Snabbgjorda kakor som är mjuksega i mitten, frasiga i kanterna och fyllda med härlig mjölkchoklad.

Ingredienser

  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 3/4 dl socker
  • 3/4 dl brunt farinsocker
  • ½ st ägg
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 1/4 tsk bikarbonat
  • 1 liten nypa salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 50 g mjölkchoklad, grovhackad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Blanda ihop smör, socker, farinsocker, ägg, vaniljsocker, bikarbonat och salt. Tillsätt mjölet och rör ihop allt till en deg. Knåda till sist snabbt in den hackade mjölkchokladen i degen.
    3. Dela degen i två delar. Rulla dem till längder, ca 40 cm långa, och lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. De flyter ut under gräddningen.
    4. Grädda längderna mitt i ugnen i 12-14 minuter. Skär längderna i sneda snitt direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt dem kallna och stelna på plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben