Mjölkchokladsnittar

Serverar: 40 portioner

Lätta att lyckas med och att tycka om!

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl, 120 g
  • 2 msk kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Ca 100 g grovhackad mjölkchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rör smöret mjukt med socker och sirap. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ner i smörblandningen. Arbeta ihop till en ganska lös deg.
    3. Dela degen i 3 bitar på ett mjölat bakbord. Forma bitarna till tunna rullar. Lägg med ordentligt avstånd på en bakpappersklädd plåt. Platta till rullarna lätt och strö över chokladen.
    4. Grädda i mitten av ugnen i 7-8 minuter. Kakorna kan fortfarande vara lite mjuka när man tar ut dem ur ugnen, de stelnar när de har svalnat. Låt längderna svalna i några minuter. Skär dem lite på snedden till 2-3 cm breda bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben