Mjölkchokladtoppar

Serverar: 30 portioner

mumsigt!

Ingredienser

  • 1 dl florsocker
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 dl potatismjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 100 g Marabou mjölkchoklad
  • Instruktioner

    Blanda socker, matfett och de båda mjölsorterna. Rulla degen till små bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Gör en liten fördjupning i kakans mitt. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 11-14 minuter. Låt kakorna kallna på plåten. Bryt/klipp chokladen i minibitar. Lägg dem i en mikrougnssäker skål. Smält försiktigt chokladen i mikron i korta intervaller och rör ofta. Häll den smälta chokladen i en plastpåse och klipp ett minimalt hål i ena hörnet. Spritsa ut choklad i kakornas fördjupningar. Förvara kakorna i kylen/svalen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anluk 20 februari 2008

    Har tänkt göra dessa idag. Barnen har sportlov och idag har jag lovat dem att vi skall ha en "bakdag". Undra bara om jag som absolut inte kan baka lyckas.....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben