Moccaparfait

Serverar: 6 portioner

Hittade detta receptet på GodareMat. Gott att bjuda på till midsommar.

Ingredienser

  • 6 dl vispgrädde
  • 1 dl bryggmalet kaffe
  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Koka upp 2 dl av vispgrädden. Häll den kokande grädden över kaffet. Rör ordentligt och låt blandningen kallna. Sila sedan genom filter.
    2. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Blanda ner kaffekrämen i äggblandningen.
    3. Vispa resten av grädden. Vänd ner den i äggblandningen och blanda ordentligt så att inte kaffet bildar bruna ränder.
    4. Häll krämen i en form och frys ca 3 tim eller tills den blivit ordentligt genomfryst.
    5. Låt parfaiten stå framme ca 10 min i rumstemperatur innan den ska serveras.
    6. Stjälp upp parfaiten på ett fat. Garnera gärna med lite grovmalet kaffe.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben