Moccaparfait med chokladfudgesås

Serverar: 4-6 portioner

Lyxig efterrätt med varm sås och flingsalt.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 2 dl vispgrädde
  • Sås
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 msk socker
  • 100 g mörk choklad
  • Servering
  • 1 msk krossade kaffebönor
  • 1 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och kaffepulver pösigt. Vispa grädden tjock och blanda den med äggsmeten.
    2. Häll smeten i en form, ca 1 liter. Frys i 4-5 timmar. Låt parfaiten stå i kyl ca 30 minuter innan servering.
    3. Koka upp grädde och socker. Bryt chokladen i bitar, lägg dem i grädden och låt smälta på svag värme.
    4. Servera parfaiten med varm chokladsås och toppa med kaffekross och flingsalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben