Moccaparfait med chokladfudgesås
Serverar:
4-6 portioner
Lyxig efterrätt med varm sås och flingsalt.
Ingredienser
4 äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk snabbkaffepulver
2 dl vispgrädde
Sås
1½ dl vispgrädde
1 msk socker
100 g mörk choklad
Servering
1 msk krossade kaffebönor
1 tsk flingsalt
Instruktioner
Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och kaffepulver pösigt. Vispa grädden tjock och blanda den med äggsmeten.
Häll smeten i en form, ca 1 liter. Frys i 4-5 timmar. Låt parfaiten stå i kyl ca 30 minuter innan servering.
Koka upp grädde och socker. Bryt chokladen i bitar, lägg dem i grädden och låt smälta på svag värme.
Servera parfaiten med varm chokladsås och toppa med kaffekross och flingsalt.
Liknande recept
Moccaparfait
6
Churros Diablo med chokladglass och fudgesås
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!