Mockarulle

Serverar: 6 portioner

Det här är en lyxig liten tårta som går mycket snabbt att baka. Rulltårtsbotten och kaffesmakande fyllning färgglatt paketerat i ett läckert marsipanhölje.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk stött kaffepulver
  • Fyllning
  • ½-1 liter vaniljglass
  • 1 msk stött kaffepulver
  • Garnering
  • 300 g marsipan
  • Grön hushållsfärg
  • Kakaopulver
  • Instruktioner

    1. Börja med bottnen: Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
    2. Blanda potatismjöl, kakao, bakpulver och kaffepulver. Vänd ner blandningen i äggvispet.
    3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda kakan mitt i ugnen cirka 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett smörgåspapper. Dra försiktigt bort bakplåtspapperet. Låt kakan vila.
    4. Gör fyllningen: Mjukrör glassen med kaffepulvret. Bred ut fyllningen till ett cirka 1 cm tjockt lager.
    5. Rulla samman kakan från kortsidan. Låt den ligga i frysen medan garneringen förbereds.
    6. Gör garneringen: Färga marsipanen med ett par droppar hushållsfärg. Kavla sedan ut marsipanen till samma mått som kakrullen.
    7. Ta ut kakrullen ur frysen och lägg den på ett fat. Svep marsipanplattan tätt runt rullen. Sikta kakao över tårtan och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben