Jätte goda, l den lite mer exklusiva sorten av julgodis:)
Ingredienser
Botten
150 gr mandelmassa
75 gr margarin
2 ägg
Glasyr
350 gr mörk choklad
30 gr kokosfett
Tryffel
75 gr choklad
2 1/2 msk grädde
1/2 msk margarin
1/2-1 msk starkt kallt kaffe
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och blanda med matfettet. Rör om till en smidig och porös smet. Tillsätt äggen i taget.
Häll smeten i en långpanna 20x30 cm, gärna klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Stjälp upp kakan på en bricka och låt den svalna. Skär sen i 28 fyrkantiga bitar, eller egen önskad storlek.
Gör glasyren: smält choklad och kokosfett i vattenbad eller i micron.
Doppa kakorna i chokladglasyren, eller bred runt omkring och på dem. Lägg kakorna på bakplåtspapper och låt dem stelna.
Gör mockatryffel: smält chokladen i vattenbad eller i micron. Blanda grädde, matfett och kaffe i en kastrull och låt det koka upp. Blanda under kraftig vispning ner den smälta chokladen.
Tag tryffelsmeten från värmen och låt stelna, rör i den då och då. Spritsa tryffeln på chokladkakorna. Garnera med kanderade violer, nötter eller små marsipantomtar.
- Förvara kakorna svalt.
Liknande recept
Kommentarer (0)