Mockatryffel

Jätte goda, l den lite mer exklusiva sorten av julgodis:)

Ingredienser

  • Botten
  • 150 gr mandelmassa
  • 75 gr margarin
  • 2 ägg
  • Glasyr
  • 350 gr mörk choklad
  • 30 gr kokosfett
  • Tryffel
  • 75 gr choklad
  • 2 1/2 msk grädde
  • 1/2 msk margarin
  • 1/2-1 msk starkt kallt kaffe
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och blanda med matfettet. Rör om till en smidig och porös smet. Tillsätt äggen i taget. Häll smeten i en långpanna 20x30 cm, gärna klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Stjälp upp kakan på en bricka och låt den svalna. Skär sen i 28 fyrkantiga bitar, eller egen önskad storlek. Gör glasyren: smält choklad och kokosfett i vattenbad eller i micron. Doppa kakorna i chokladglasyren, eller bred runt omkring och på dem. Lägg kakorna på bakplåtspapper och låt dem stelna. Gör mockatryffel: smält chokladen i vattenbad eller i micron. Blanda grädde, matfett och kaffe i en kastrull och låt det koka upp. Blanda under kraftig vispning ner den smälta chokladen. Tag tryffelsmeten från värmen och låt stelna, rör i den då och då. Spritsa tryffeln på chokladkakorna. Garnera med kanderade violer, nötter eller små marsipantomtar.
    2. Förvara kakorna svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben