Mördegstartalett med toscafyllning

Serverar: 15 portioner

Mördegsbotten- här med krispig toscafyllning

Ingredienser

  • Mördeg
  • 25 g socker
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 75 g vetemjöl
  • Toscafyllning
  • 45 g osaltat smör
  • 45 g honung
  • 3 msk vispgrädde
  • 45 g socker
  • 90 g olika sorters nötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 190 grader.
    2. Blanda ihop socker och smör till en slät blandning. Tillsätt mjölet och blanda till en deg, arbeta inte för länge då blir degen seg. Låt degen vila i kyl medan du gör toscasmeten.
    3. Koka upp smör, honung och grädde. Tillsätt sedan sockret och koka tills smeten börjar bli seg och släppa från kanterna, ca 5-6 minuter. Blanda ner nötterna och ta bort från värmen, låt svalna något.
    4. Smörj tartformar med smör och klä dem med ett tunt lager deg, baka i 10 minuter. Fyll tartskalen med toscafyllningen, låt formarna sitta kvar. Baka i ugnen ca 7 minuter till en gyllenbrun färg.
    5. Låt svalna och lossa sedan formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben