Fruktpaj med honungstosca

Serverar: 12 portioner

Äpplen och nektariner passar också bra i den här pajen.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 125 g smör
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk akaciahonung
  • Fyllning
  • 3 päron
  • 3 stora plommon
  • 3 msk akaciahonung
  • 2 msk potatismjöl
  • Honungstosca
  • 75 g smör
  • 75 g rostade mandelspån
  • 6 msk akaciahonung
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Finfördela smör i en skål och arbeta samman med vetemjöl. Tillsätt honung och nyp ihop till en fast deg. Du kan också köra samman allt i en matberedare.
    2. Tryck ut degen jämnt i botten på en pajform, ca 25 cm i diameter, och ca 1 1/2 cm upp på kanterna. Ställ formen i kylen ca 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 200º. Skala och skär päronen i tunna klyftor. Kärna ur och skär plommonen på samma sätt. Blanda dem i en kastrull och värm på medelvärme ca 5 minuter. Blanda med honung och potatismjöl och ställ åt sidan.
    4. I en annan kastrull smältes smöret tillsammans med mandelspån och honung. Blanda ner mjöl och ställ åt sidan.
    5. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut formen och bred ut fruktblandningen i botten. Fördela toscafyllningen ovanpå och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter tills ovansidan har fått lite färg.
    6. Servera pajen ljummen, gärna med en kula vaniljglass.

    Liknande recept

    4.3
    1 h
    12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben