Små fruktpajer

Serverar: 20 portioner

Goda

Ingredienser

  • Ingredienser
  • Deg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 1/4 dl vatten
  • Fyllning
  • 25 g smör
  • 1/2 dl Dansukker Ljus sirap
  • 1 1/2 dl kesella
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 äggula
  • 1 dl hackade mandlar
  • 1 dl russin
  • 1 dl hackade, torkade aprikoser
  • 1 äggvita
  • Små aluminiumformar
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla ingredienser till degen och ställ den i kylskåpet i minst 1 timme. Tryck ut degen i små formar. Nagga med en gaffel och förbaka i 225° i 3-5 minuter.
    2. Sänk ugnsvärmen till 175°. Rör smör och sirap smidigt. Tillsätt resten av ingredienserna utom äggvitan. Vispa vitan till ett hårt skum och vänd ned i fyllningen. Fördela fyllningen i formarna och grädda de små fruktpajerna på nedersta falsen i ca 20 minuter. Låt fruktpajerna svalna på galler. Går utmärkt att frysa.

    Liknande recept

    4.3
    1 h
    12
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mums för fruktpajer
    I min familj fikar vi mer på semestern än vad vi gör resten av året...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben