Fyllningen i receptet är anpassad efter en pajform med höga kanter. Fyllningen kan behövas minskas vid användning av av en annorlunda pajform.
Fyllningen kan anpassas efter egen smak eller tillgång.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
1 msk socker
½ krm salt
150 g smör eller margarin
1-2 msk kallt vatten
Fyllning
2 bananer
1 päron
10-15 kärnfria vindruvor
1-2 dl hallon
100 g vit choklad
Ev. mandelspån att strö över
Mársan (Gör mársan enligt paketets anvisning för vaniljkräm)
Instruktioner
- Börja med att göra degen. Lägg ingredienserna i en matberedare och kör till en deg. Låt den vila i en plastpåse i kyl ca en timme så att den blir fastare.
- Kavla ut degen mellan två uppklippta plastpåsar för att undvika att den fastnar. Lägg degen i en form och ta bort överbliven deg som du sparar och gör remsor av till rutnätet som ska vara ovanpå pajen. Klä degkanten i formen med remsor av dubbelvikt aluminiumfolie så att den inte glider ner. Nagga degbottnen med en gaffel. Grädda skalet i 225 grader ca 10-15 minuter så att det får lite färg.
- Under tiden gör du fyllningen och mársanen (enligt paketets anvisningar). Bananerna skärs i slantar, päronet i tärningar, vindruvorna delas på mitten och chokladen grovhackas.
- Fyll det gräddade pajskalet med vaniljkrämen. Lägg på frukten och den hackade chokladen. Strö ev. över mandelspån. Lägg degremsorna som du sparade i ett rutnät över pajen. Grädda i 225 grader ca 15-20 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Mums för fruktpajer
I min familj fikar vi mer på semestern än vad vi gör resten av året...