Fruktpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar

Fyllningen i receptet är anpassad efter en pajform med höga kanter. Fyllningen kan behövas minskas vid användning av av en annorlunda pajform. Fyllningen kan anpassas efter egen smak eller tillgång.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • ½ krm salt
  • 150 g smör eller margarin
  • 1-2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 2 bananer
  • 1 päron
  • 10-15 kärnfria vindruvor
  • 1-2 dl hallon
  • 100 g vit choklad
  • Ev. mandelspån att strö över
  • Mársan (Gör mársan enligt paketets anvisning för vaniljkräm)
  • Instruktioner

    1. Börja med att göra degen. Lägg ingredienserna i en matberedare och kör till en deg. Låt den vila i en plastpåse i kyl ca en timme så att den blir fastare.
    2. Kavla ut degen mellan två uppklippta plastpåsar för att undvika att den fastnar. Lägg degen i en form och ta bort överbliven deg som du sparar och gör remsor av till rutnätet som ska vara ovanpå pajen. Klä degkanten i formen med remsor av dubbelvikt aluminiumfolie så att den inte glider ner. Nagga degbottnen med en gaffel. Grädda skalet i 225 grader ca 10-15 minuter så att det får lite färg.
    3. Under tiden gör du fyllningen och mársanen (enligt paketets anvisningar). Bananerna skärs i slantar, päronet i tärningar, vindruvorna delas på mitten och chokladen grovhackas.
    4. Fyll det gräddade pajskalet med vaniljkrämen. Lägg på frukten och den hackade chokladen. Strö ev. över mandelspån. Lägg degremsorna som du sparade i ett rutnät över pajen. Grädda i 225 grader ca 15-20 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    1 h
    12
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mums för fruktpajer
    I min familj fikar vi mer på semestern än vad vi gör resten av året...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben