God fruktpaj att toppa alla bjudningar med.
Fick receptet hos Lisa & Åke i Vinnersjö på deras årliga grillfest, någon av gästerna hade pajen med sig.
Ingredienser
Pajskal
200 g smält margarin
5 dl vetemjöl
1/3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ dl strösocker
Fyllning
3 dl crème fraiche
1 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
Bananer
Kiwi
Jordgubbar
250 g aprikosmarmelad (en rulle)
Vaniljvisp eller Vaniljglass
Instruktioner
- Pajskal:
Rör ihop smör, vetemjöl, bakpulver, 1tsk vaniljsocker och strösocker till en deg och tryck ut i en pajform.
Grädda 10-15 min i 200 grader
Låt kallna.
- Fyllning:
Blanda ihop crème fraiche, vaniljsocker och florsocker. Bred ut i pajskalet.
- Garnera med bananer runt yttersta varvet, innanför det med kiwi och i mitten jordgubbar.
Varm aprikosmarmeladen och häll den varm över frukten.
- Serveras med med Vaniljvisp eller Vaniljglass.
Liknande recept
Kommentarer (0)