Fruktpaj från Vinnersjö

Serverar: 8-12 portioner

Tid: 2 timmar

God fruktpaj att toppa alla bjudningar med. Fick receptet hos Lisa & Åke i Vinnersjö på deras årliga grillfest, någon av gästerna hade pajen med sig.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 200 g smält margarin
  • 5 dl vetemjöl
  • 1/3 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl strösocker
  • Fyllning
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl florsocker
  • Bananer
  • Kiwi
  • Jordgubbar
  • 250 g aprikosmarmelad (en rulle)
  • Vaniljvisp eller Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Pajskal: Rör ihop smör, vetemjöl, bakpulver, 1tsk vaniljsocker och strösocker till en deg och tryck ut i en pajform. Grädda 10-15 min i 200 grader Låt kallna.
    2. Fyllning: Blanda ihop crème fraiche, vaniljsocker och florsocker. Bred ut i pajskalet.
    3. Garnera med bananer runt yttersta varvet, innanför det med kiwi och i mitten jordgubbar. Varm aprikosmarmeladen och häll den varm över frukten.
    4. Serveras med med Vaniljvisp eller Vaniljglass.

    Liknande recept

    4.3
    1 h
    12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben