Mörkt filmjölksbröd med frukt och nötter

Mitt egna recept på ett bröd jag själv bakar ofta. Det blir två saftiga bröd på detta recept fulla med godsaker. Jag själv är laktosintolerant och bakar därrför för min egen mages välbefinnande.

Ingredienser

  • 4 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt
  • 1½ dl rågflingor
  • 2½ dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 l filmjölk
  • 3-5 dl diverse nötter och grovhackad torkar frukt och bär
  • Instruktioner

    1. Blanda alla mjölsorter med bikarbonat och salt, blanda sedan i sirapen och sedan filmjölken till en rätt så lös smet. Blanda till sist i nötter och torkad frukt ( ju mer desto saftigare) för att inte mjölet ska kunna komma in i eventuella sprickor och förbli torrt. Fördela sedan smeten i två smorda brödformar som ställs in i ugnen på 175 grader i 80 min. Låt brödet vila några timmar och svalna före servering.
    2. Brödet kommer snabbt att bli mörkt men kommer inte brännas vid. Att tänka på kan vara att peta ner ev frukt som ligger på ytan innan ungsbakningen för att förhindra att de bränns.
    3. Jag själv bakar ca en gång varannan vecka och brödet håller sig safftigt och fint hela tiden ut så även sista biten är fin och inte hård och torr!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben