Chokladkex med torkad frukt och nötter

Serverar: 15 portioner

De här spännande chokladkexen gör du av helt vanliga mariekex. Smält chokladen och bred på kexen. Toppa med hackade nötter och torkad frukt och bär. Vips så har du en kul kaka med extra power att bjuda på!

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl grovhackade nötter (hasselnötter, pistage eller mandel)
  • 1 dl torkad frukt tex aprikoser (russin, tranbär eller blåbär)
  • 15 kex (gärna mariekex)
  • Instruktioner

    Bryt chokladen i bitar och smält den i en skål i ett vattenbad eller försiktigt i mikrovågugnen. Hacka nötterna och frukten. Bred chokladen på kexen och toppa med nötter och frukt. Tryck till lätt så att toppingen fastnar i chokladen. Låt chokladen stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben