Scones med torkad frukt

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Lite nyttigare scones än de traditionella engelska. Använd den torkade frukt som du gillar. Om du inte har sporthavregryn hemma, fungerar vanliga också. Njut dem ljumma med marmelad, ost och gärna kesella smaksatt med vanilj.

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl sportgryn
  • 4 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl torkad frukt i ganska finhackade bitar, aprikoser, fikon, russin, tranbär, äpplen. (Går fint att hacka i mixer)
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 dl flytande matfett
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250ºC.
    2. Blanda alla torra ingredienser och frukten i en bunke. Tillsätt mjölk och matfett arbeta snabbt ihop till en kladdig deg.
    3. Klicka ut degen i 12 små "högar" direkt på en bakpappersklädd plåt. Strö på lite mjöl och sportgryn och klappa ut varje del lite grand. Nagga med gaffel. De skall se lite "ruffiga" ut.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben