Torkad fruktmuffins

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

En variant av amerikansk muffins

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kokos
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 1 dl russin
  • 1 dl torkad frukt
  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • ½ dl olja
  • 3 dl yoghurt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda havregryn, mjöl, kokos, bakpulver, vaniljsocker och salt.
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner yoghurt och olja.
    4. Rör ner mjölblandningen. Rör ner frukten och russinen. Skeda upp i muffinsformar. Grädda i 15 - 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ulricacecilia 11 februari 2012

    Tack för receptet! Helt underbart goda! Gillar att de inte är så söta, passar fint som ett mellanmål eller till frukost (och jag tror man kan minska på sockret ännu mer om man vill). Nästa gång ska jag prova att byta ut riven kokos mot rivet apelsinskal och kanske någon matsked juice.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben