Cheescakemuffins med torkade körsbär

Serverar: 12 portioner

Till alla cheescakefantaster kommer här ett muffinsrecept med torkade körsbär.

Ingredienser

  • 150 g smör, plus extra till formarna
  • 200 g cream cheese
  • 150 g strösocker
  • 3 stora ägg, lätt uppvispade
  • 300 g extra fint vetemjöl
  • 100 g torkade körsbär, hackade
  • Florsocker, att pudra över
  • Instruktioner

    Smöra fördjupningarna i en muffinsplåt för 12. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ihop cream cheese och socker i en stor skål, vispa ner äggen, ett i taget, och rör sedan ner det smälta smöret. Blanda mjöl och körsbär i en skål och rör ner detta i smeten. Fyll fördjupningarna i muffinsplåten till ungefär två tredjedelar och grädda muffinsen i 180 varm ugn i 12-15 minuter eller tills de är gyllenbruna. Ta ut dem och låt dem svalna på bakgaller. Ät dem varma eller kalla, lätt pudrade med florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    saragu 20 juni 2010

    Lätta att göra, hade torkade tranbär i. Tack för receptet :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben