Mörrumsgryta

Serverar: 2 portioner

Namnet på denna rätt har nog kommit av att man drar lax i Mörrumån!

Ingredienser

  • 300 g laxfilé
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • Fint rivet skal från 1 citron
  • 2 dl vatten
  • 1/2 msk grönsaksfond
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk maizena
  • 2 msk vatten
  • Smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala morot och lök. Riv moroten grovt, och hacka löken. Fräs ihop med citronskalet i lite smör, i ett par minuter. Slå i vatten, och fond. Tillsätt vinäger och grädde, koka upp och låt sjuda i ca fem minuter. Red såsen med maizena utrört i vatten. Smaka av med salt och vitpeppar.
    2. Tärna laxen i lagom stora kuber, och vänd ner dem i den varma såsen. Låt småsjuda i ca fem minuter eller tills laxen är klar. Servera gärna med pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lillpinglan 24 april 2009

    Supergod gryta!! Men har en fråga..idag fredag (gjorde maträtten i tisdags) så är såsen liksom "slemmig" när jag värmer upp maten.. Vad är det som gör det så? Den smakar och doftar gott så det verkar ju vara okej.. Konsistensen är - när man lyfter upp med gaffeln - som typ äggvita.... ??

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben