Namnet på denna rätt har nog kommit av att man drar lax i Mörrumån!
Ingredienser
300 g laxfilé
1 gul lök
1 morot
Fint rivet skal från 1 citron
2 dl vatten
1/2 msk grönsaksfond
1 msk vitvinsvinäger
1 dl matlagningsgrädde
1 msk maizena
2 msk vatten
Smör
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
- Skala morot och lök. Riv moroten grovt, och hacka löken. Fräs ihop med citronskalet i lite smör, i ett par minuter. Slå i vatten, och fond. Tillsätt vinäger och grädde, koka upp och låt sjuda i ca fem minuter. Red såsen med maizena utrört i vatten. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Tärna laxen i lagom stora kuber, och vänd ner dem i den varma såsen. Låt småsjuda i ca fem minuter eller tills laxen är klar. Servera gärna med pressad potatis.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Supergod gryta!! Men har en fråga..idag fredag (gjorde maträtten i tisdags) så är såsen liksom "slemmig" när jag värmer upp maten.. Vad är det som gör det så? Den smakar och doftar gott så det verkar ju vara okej.. Konsistensen är - när man lyfter upp med gaffeln - som typ äggvita.... ??