Monikas jättegoda julsenap

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

Världens godaste julsenap om jag själv får säga det. Gott till skinkan, prinskorven och som stomme i lutfiskssåsen.

Ingredienser

  • 100 g bruna senapskorn
  • ½- 1 dl stark Slotts senap
  • 2-3 tesked Perstorps 24% ättikssyra
  • 2 dl vatten
  • 2-2½ dl florsocker (eller mer efter smak)
  • Salt, bara lite
  • Instruktioner

    1. Mal senapskornen med en stor senapskula, eller kör i mixern. Blanda vatten med florsockret och rör om väl. Blanda sedan i ättika, senapspulvret och eventuellt lite salt. Rör till sist i Slottssenapen och smaka av.
    2. OBS! Gör senapen 3-4 dagar innan du skall servera den, för då blir den allra godast. MUMS!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben