Monikas kasslerfrestelse

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

En jättegod gratäng som man kan ha i stället för Janssons frestelse för de som inte gillar Janssons. Även passande till jul, kräftskiva, kalas mm.

Ingredienser

  • 10-12 potatisar
  • 1 stor gul lök
  • 400 gram kassler
  • 5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • Instruktioner

    Skala och skär potatisen i stavar. Skala och hacka löken. Skär kasslern i strimlor. Varva potatis, lök och kassler i en smord ugnsfast form. Börja och sluta med potatis. Salta och peppra efter behag. Häll grädden och mjölken över rätten. Strö på lite ströbröd och klicka på smöret.. Grädda cirka 50-60 minuter i 225 graders ugn, eller till potatisen känns mjuk. OBS! Kolla i ugnen och täck med ugnsfolie när rätten börjar få fin färg. Servera gärna en grönsallad till. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben