Kalasgod kasslerfrestelse

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En frestelse som alla älskar och som mättar!

Ingredienser

  • 8-10 potatisar
  • 1 purjolök, liten
  • 3-5 hg kassler
  • 3 dl grädde, 27 %-ig
  • Svartpeppar
  • Grillkrydda
  • 2 dl riven ost, c:a (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    1. Skala och strimla potatisen ganska tunt.
    2. Skölj och skär purjolöken fint.
    3. Skär kasslern i skivor och sedan i strimlor, stek dessa i stekpannan med lite grillkrydda tills all vätska försvinner och det blir en lätt stekyta på strimlorna.
    4. Smörj en ugnssäker form med lite smör och varva ner potatisstrimlor, purjolöksringar och kasslerstrimlorna i formen. Översta och understa lagret ska vara potatis. Häll på grädden och strö lite grillkrydda över. Ställ in i ugnen, 200 grader i c:a 50 minuter. Strö gärna över riven ost på gratängen någon minut innan den är klar. Låt stå några minuter före serveringen.
    5. Servera en grönsallad till!

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    35

    Kommentarer (2)

    lilltimbe 9 maj 2011

    Detta måste jag prova! Men ska nog testa med skorpmjöl på istället för ost :) mvh lilltimbe

    GueQo 25 september 2011

    Enkel och riktigt god :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben