Kalasgod rostbiffstårta

Serverar: 8-10 portioner

Kalasgod rostbiffstårta

Ingredienser

  • 12 skivor längdskuret vitt formbröd
  • Fyllning 1
  • 75 g bredbar leverpastej
  • 2 msk grädde
  • 75 g bacon
  • ½ dl hackad ättiksgurka
  • Fyllning 2
  • 100 g mjukost med skinka
  • Fyllning 3
  • Ca: 1 ½ dl remouladsås
  • 150 g rostbiff
  • Garnering
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 3/4 dl crème fraiche
  • Späd ruccolasallat
  • 200 g rostbiff i skivor
  • 1 burk mandarinklyftor
  • Gurka
  • Rostad lök
  • Färska örter
  • Instruktioner

    1. Rör samman leverpa-stejen med grädde till fyllning 1. Tärna baconet och stek det knaprigt. Låt baconet rinna av på hushållspapper. Hacka gurkan. Strimla rostbiffen till fyllning 3.
    2. Kantskär brödskivorna. Lägg tre skivor bredvid varandra, långsida mot långsida. Lägg botten till en löstagbar form, ca 24 cm i diameter, över och skär runt botten. Skär de andra brödskivorna på samma sätt.
    3. Lägg ett lager brödskivor som botten. Bred leverpastejen på dem. Strö över hackad gurka och avrunnet bacon. Täck med tre nya brödskivor på andra ledden. Bred mjukosten över och täck på nytt med tre nya brödskivor. Bred remouladsås över och fördela den strimlade rostbiffen ovanpå. Täck med de sista brödskivorna.
    4. Rör samman majonnäs med crème fraiche och bred det över och runtom hela tårtan. Tryck fast rucolasallat runt kanten och garnera tårtan, som på stora bilden, med rostbiffsskivor, mandarinklyftor, gurka, rostad lök och färska örtkryddor.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    35
    3.7
    30 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben