Kalasgod kladdkaka

Tid: 45 minuter

Gjorde denna till arbetskamraterna - kakan hann väl stå framme max 30 minuter innan de ätit upp alltihop! Ett gott betyg, och kommentarerna efteråt var att detta var det bästa jag bakat.

Ingredienser

  • 4 ½ dl strösocker
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1/4 tsk salt
  • 3 st ägg
  • 135 g smör
  • 2 msk kakao
  • Till formen
  • Smör
  • Kokos
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 180 grader (varmluft). Smöra en form med löstagbar kant , strö med kokos. Smält smöret, låt det svalna blanda under tiden sockret, mjölet, vaniljsockret, saltet och äggen väl i en bunke. Häll i smöret och blanda väl. Häll hälften av smeten i formen. Sikta kakaon i den andra delen med smet, blanda väl och ringla sedan kakaosmeten i formen. Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda i 30 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben