Kalasgoda snurror

Serverar: 35 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Goda bullar med smak av vanilj, kanel och kardemumma.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 15 dl vetemjöl
  • 1 tsk kardemumma
  • ½ tsk kanel
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 1½ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk kardemumma
  • 1 msk kanel
  • Pensling
  • 1 ägg
  • ½ dl hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Smula jästen, smält smöret och häll på mjölken. Rör ut jästen i mjölkblandningen och tillsätt kryddor och socker. Blanda i mjölet , men spara lite till utbakningen. Bearbeta degen till den blir smidig.
    2. Låt den jäsa övertäckt. Blanda fyllningen och rör den smidig. Ta upp degen, dela i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka ca 20x 45 cm.
    3. Bred på fyllningen och vik den tredubbel, så man kan skära ca 15 cm långa strimlor. Sno varje strimla och lägg i en pappersform.
    4. Låt jäsa. Pensla med det uppvispade ägget och strö över hackad mandel. Grädda i 225 grader rill de får fin färg 8-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben