Goda bullar med smak av vanilj, kanel och kardemumma.
Ingredienser
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
1 dl socker
15 dl vetemjöl
1 tsk kardemumma
½ tsk kanel
Fyllning
100 g smör
1½ dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk kardemumma
1 msk kanel
Pensling
1 ägg
½ dl hackad mandel
Instruktioner
- Smula jästen, smält smöret och häll på mjölken. Rör ut jästen i mjölkblandningen och tillsätt kryddor och socker. Blanda i mjölet , men spara lite till utbakningen. Bearbeta degen till den blir smidig.
- Låt den jäsa övertäckt. Blanda fyllningen och rör den smidig. Ta upp degen, dela i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka ca 20x 45 cm.
- Bred på fyllningen och vik den tredubbel, så man kan skära ca 15 cm långa strimlor. Sno varje strimla och lägg i en pappersform.
- Låt jäsa. Pensla med det uppvispade ägget och strö över hackad mandel. Grädda i 225 grader rill de får fin färg 8-10 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)