Ingelas rostbiffstårta

Serverar: 12-15 portioner

Maken fyller 40 år om 2 veckor och vi har testkört olika smörgåstårtor till festen, denna blev vår vinnare efter ha lagt till och ifrån av olika recept.

Ingredienser

  • 16 skivor landgångsbröd
  • Fyllning 1
  • 150 g bredbar leverpastej
  • 4 msk grädde
  • 150 g bacon
  • 1 dl hackad ättiksgurka
  • Fyllning 2
  • 200 g mjukost med skinka
  • 3 msk majonäs
  • Fyllning 3
  • ca 1 burk (500gr) remouladsås
  • 350 g rostbiff
  • Garnering
  • 3 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • Gurkskivor eller små salladsblad
  • 400 g rostbiff i skivor
  • Apelsinskivor
  • Tomatklyftor
  • Rostad lök
  • Instruktioner

    Rör samman leverpastejen med grädde till fyllning 1. Tärna baconet och stek det knaprigt. Låt baconet rinna av på hushållspapper. Hacka gurkan. Strimla rostbiffen till fyllning 3. Kantskär brödskivorna. Lägg fyra skivor bredvid varandra, långsida mot långsida. Lägg ett lager brödskivor som botten. Bred leverpastejen på dem. Strö över hackad gurka och avrunnet bacon. Täck med fyra nya brödskivor . Bred mjukosten över och täck på nytt med fyra nya brödskivor. Bred remouladsås över och fördela den strimlade rostbiffen ovanpå. Täck med de sista brödskivorna. Rör samman majonnäs med crème fraiche och bred det över och runtom hela tårtan. Tryck fast gurkskivor eller små salladsblad runt kanten och garnera tårtan med rostbiffsskivor, apelsinskivor, tomatklyftor och massor med rostad lök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben