Ingelas Power Bars

Serverar: 35 portioner

Tid: 30 minuter

Ett jättegott och mättande snacks när du behöver energi eller bara är lite sötsugen. Innehållet kan varieras. Mitt nästa experiment är att ha i torkade äpplen och kanel i stället för aprikoser/fikon.

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 200 g hasselnötter
  • 100 g cashew nötter
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl nyponskalsmjöl (OBS! inte nyponsoppulver)
  • 200 g torkade aprikoser,fikon eller torkade äpplen
  • *(2 msk kanel (om du använder torkade äpplen)*
  • 100 g torkade tranbär eller gojibär
  • 100 g torkade blåbär
  • 6-7 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på ca 200-225 grader. Lägg ett bakplåtspapper i långpannan.
    2. Hacka (för hand eller med beredare) mandel, hasselnötter och cashewnötter grovt och häll i en stor och vid skål. Blanda i de övriga fröerna och nyponskalsmjölet (och kanel om du har i torkade äpplen).
    3. Hacka de stora frukterna till mindre bitar och blanda i nötblandningen tillsammans med blåbär och tranbär/gojibär. Blanda runt.
    4. Vispa äggvitorna till ett ganska hårt skum och vänd ner i nötblandningen. Blanda ordentligt så nötblandingen blir genomvätskad. Häll ut blandningen i långpannan och pressa ut till en stor platt kaka och jämna till så det är jämntjockt .
    5. Tryck och pressa så det blir kompakt. Skär med en vass kniv ut lagom stora rutor. Ställ in i näst nedersta falsen i ugnen och grädda ca 10-15 minuter eller tills ”kakan” har fått lite färg.
    6. Stäng av ugnen och låt kakan stå inne på eftervärme så den torkar till.
    7. Lägg bitarna i en burk med tättslutande lock när de har svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    saga73 25 september 2012

    Bästa bars receptet jag hittat här, tack!

    IngelaShaba 1 oktober 2012

    Jag har testat med torkat äpple och kanel - det blev jättegott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben