Ingelas makrill i tomatsås

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Lättlagad rätt, som äts kall och passar på ett buffébord eller till kvällsmackan.

Ingredienser

  • 400 g makrillfiléer
  • 1 gul lök
  • 1 knippa dill
  • 1 dl tomatketchup
  • 1/5 dl vatten
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 tsk smör
  • Instruktioner

    Skär makrillfiléerna i sneda bitar ca 2 cm breda. Smöra ett eldfast fat och lägg ut bitarna på det. Krydda med salt och vitpeppar. Hacka lök och strö över den och den klippta dillen. Blanda ketchup och vatten och häll över. Grädda i 200 grader i 30-40 minuter. Låt kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben