Ingelas sillatårta

Serverar: 6 portioner

En god sillatårta som helst bör tillagas dagen innan och helst göras på Polarbröd, då Hönökaka blir för söt.

Ingredienser

  • 6 laggar Polarbröd (till rund tårta)
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 6 hårdkokta ägg
  • 35 g fryst dill
  • 250 g matjessill
  • 2 msk fransk senap
  • 2-3 msk sillspad
  • Garnering
  • 2 hårdkokta ägg (i skivor)
  • 10 små tomater
  • ½ hackad rödlök
  • ¼ gurka (i skivor)
  • 2 kvistar persilja
  • Instruktioner

    Hacka ägg och sill. Vispa grädden och blanda den med ägg, sill och övriga ingredienser till fyllningen. Bred på fyllningen mellan bröden och ovanpå. Garnera med äggskivor, små tomater, gurkskivor, hackad rödlök och persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben