Morot-och mandelmassarutor

Serverar: 20 portioner

Tid: 30 minuter

En god men ovanlig kombination.

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 300 g morötter
  • 4 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk citonsaft
  • Glasyr
  • 2 1/5 dl florsocker
  • 1-2 msk citronsaft
  • Citronskal
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassan och morötterna. Vispa äggen lätt och blanda i dem och vetemjölet blandat med bakpulvret och till sist citronsaften. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper 20x30 cm och grädda ca 15 minuter i 200 grader.
    2. Blanda florsockret och citonsaften till en slät kräm och bred över den kalla kakan. Strö över rivet citronskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben