Morot-och grahamsplättar med hallonkesella

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 15 minuter

En variant av plättar som är matigare och nyttigare än de vanliga plättarna.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 morot
  • 2 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • Salt
  • 1 dl hallon
  • 2 dl kesella
  • Instruktioner

    Skala och riv moroten fint. Blanda mjölsorterna och häll på hälften av mjölken och vispa ihop. Tillsätt ägg, resten av mjölken, den rivna moroten och salt. Smält smör i plättlaggen och grädda plättarna. Mosa hallonen och blanda med kesellan. Servera till plättarna

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gumbi 29 september 2011

    Hur mycke morötter ska det vara i? Det har försvunnit från ingredienslistan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben