Mandel- och kesokaka med hallonkesella

Serverar: 4 portioner

Inte riktigt som en ostkaka men något åt det hållet. Servera den helst ljummen med den friska hallonkesellan.

Ingredienser

  • 150 g sötmandel
  • 300 g keso naturell
  • 3 ägg
  • 2 msk fruktsocker
  • 1 dl havregrädde eller matlagningsgrädde
  • Rivet skal och saft från 1 citron
  • 3 dl hallon
  • 2 dl kesella 10%
  • Ev lite fruktsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mandeln i en matberedare, lägg i keson och mixa lite till. Rör ner ägg, fruktsocker och grädde. Riv citronen försiktigt och pressa ur saften. Tillsätt saften och raspet och rör allt till en jämn smet. Häll smeten i en smord ugnssäker form och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
    2. Rör hallonen och kesellan och smaka ev av med lite fruktsocker.
    3. Servera kakan ljummen och dekorera gärna med lite extra hallon på varje portion.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben