Grahamsplättar med mango- och avokadosalsa

Serverar: 2 portioner

De flesta älskar plättar och det skadar inte att de innehåller lite fullkorn och gör de lite nyttigare. Den goda salsan som serveras till är verkligen pricken över i:et. 365 kcal/portion

Ingredienser

  • ½ dl grahamsmjöl
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 2 dl mellanmjölk
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 msk smält smör eller olja
  • ½ msk smält smör eller olja till stekning
  • Salsa
  • 100 g mango, fint tärnad
  • ½ avokado, tärnad
  • ½ röd chili, urkärnad och finstrimlad
  • 1 msk hackad färsk koriander
  • ½ msk pressad lime
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Garnering och tillbehör
  • Koriander
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Börja med att blanda ihop alla ingredienser till salsan och låt den stå och mogna i rumstemperatur tills resten är klart.
    2. Vispa ut mjölet och bakpulvret i hälften av mjölken. Tillsätt ägg, salt och 1 msk smält smör eller olja. Rör ner resten av mjölken i smeten. Stek 14 plättar i ½ msk smör eller olja.
    3. Servera plättarna toppad med salsa och gärna en grönsallad vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben