Fläskfilén blir smakrik och god med pastramikryddning och het avokadosalsa
Något för nyårsafton!
Ingredienser
2 kg fläskfilé
Satllag
1 l vatten
1 dl salt
3 msk strösocker
Kryddblandning
2 msk paprikapulver
2 msk svartpeppar, grovmalen
2 msk chilipulver
8 nejlikor, stötta
6 lagerblad, smulade
Avokadosalsa
6 avokado
1 citron, skal och saft
1 äpple
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 salladslökar
2 spanska pepparfrukter
1 msk honung
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 koriander, kruka, till garnering
Gjorde denna fläskpastrami till min buffé i helgen :-) Mycket uppskattad utav alla. Väldigt ,väldigt gott och enkelt att göra Tack för ett superbra recept !
Tack för en super god pastrami, funkar väldigt bra till potatissallad. Åter tack...
Kanongott!!! Hade dels pastramin som jag träkolsgrillade tillsammans med en annan variant av marinad med ananas och rom. Det var hur gott som helst tillsammans med avocadosalsan och coleslaw. Av de14 personer som var på middag här ville 10 ha recepten. Jag hänvisade dem naturligtvis till matklubben!! Jag tackar :-) DrBazooka