Kidneysoppa med avokadosalsa

Serverar: 4 portioner

GI..en riktigt god soppa!

Ingredienser

  • 300 g kidneybönor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • 2 röda chilifrukter
  • 6 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • 1 tetra eller 2 burkar krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • Salsa
  • 1 avokado
  • 1 salladslök
  • 1/2 lime
  • en kruka färsk koriander eller bladpersilja
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med salsan så att den får stå och mogna:
    2. Skär avokadon i små tärningar och salladslöken i tunna ringar. Lägg avokaden och löken i en liten skål och pressa över den halva limen. Hacka koriander (eller bladpersilja) och rör ner. Smaka av med salt & peppar.
    3. Hacka löken och chilifrukterna. Häll ca 1 msk olja i en kastrull och fräs löken. Riv eller pressa ner vitlöken och lägg ner resten av grönsakerna. Låt det hela bli mjukt. Tillsätt vatten, krossade tomater och tomatpuré.
    4. Lägg i bönor och låt puttra i 10 minuter. Mixa med en mixerstav eller i mixer. Smaka av med salt.
    5. Servera soppan med salsan och garnera gärna med tunna chilifruktringar och koriander (bladpersilja).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben