Tacosotade laxfiléer med salsa och stripes

Serverar: 4 portioner

Blev bjuden på detta till lunch en dag... det var riktigt gott.

Ingredienser

  • 4 laxfiléer med skinn (á ca 150 g)
  • 2-3 bakpotatisar
  • 4 tsk taco bordskrydda
  • Olivolja till stekning
  • Flingsalt
  • Peppar
  • Majs- och avokadosalsa
  • 3 mogna avokador
  • 2 stora tomater
  • 1 burk majs
  • 2-3 salladslökar
  • 1 msk pressad citronjuice
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 C.
    2. Skölj potatisen och skär i cm-tjocka stavar. Lägg dem i en ugnssäker form och häll över 1 msk oliolja och flingsalt efter smak. Rosta i ugnen i 15-20 minuter tills de fått fin färg. Vänd en gång. Håll varma.
    3. Ta bort ev. ben ur laxen med en pincett. Lägg filéerna i en ugnssäker form med skinnet neråt. Fördela tacokryddan på varje ovansida av filéerna. Stek i ugnen ca 15 minuter tills de fått fin färg på ytan.
    4. Grovhacka avokado och tomat. Skölj majsen i durkslag. Strimla salladslöken. Blanda grönsakerna med citronjuicen. Smaka av med salt, peppar och ev. mer juice. Plasta över salsan tills servering och ställ i kylen.

    Liknande recept

    15 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben