Tunnbrödswraps med halloumi, broccoli och salsa romesco

Serverar: 4 portioner

Älskar detta

Ingredienser

  • 4 Viktunnbröd
  • 2 pkt Fontana Halloumi
  • 1 kg nerskuren broccoli
  • 1 skivad purjolök
  • 1 msk Fontana Original olivolja , Extra Virgin
  • 1 tsk salt
  • Smör
  • Salsa romesco
  • 50 g skållad mandel
  • 2 rostade paprikor
  • 1 pressad vitlök
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 skiva vitt bröd
  • 1 1/2 dl Fontana Original olivolja , Extra Virgin
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    Bred smör på brödet. Mixa salsans ingredienser, utom olivoljan, till en slät massa. Tillsätt olivoljan försiktigt samtidigt som du mixar – först droppvis, sedan i en fin stråle. Smaka av salsan med salt. Skiva halloumi och stek den utan fett i het teflonpanna. Värm en teflonpanna och stek broccoli och purjolök i olivolja, 1/2 dl vatten och salt under lock i 3–4 minuter. Lägg broccoli, purjolök och halloumi på tunnbröden. Tillsätt sedan så mycket salsa romesco du önskar. Rulla ihop tunnbröden. Sedan är det bara att äta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    begeanka 16 september 2008

    Tog mig friheten att ladda upp en bild på romesco.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben