Salsa

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En god salsa som kan varieras i styrka

Ingredienser

  • 4 tomater
  • 1 röd chili
  • 1 gul lök
  • 1 kinesisk vitlök (solo)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ev. lite socker
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och lägg i tomaterna tills skalet börjar spricka. Skala och ta ur kärnhuset i tomaterna.
    2. Tärna ner i önskad storlek på tärningarna.
    3. Riv den gula löken grovt i matberedare.
    4. Hacka vitlök och chili fint.
    5. Tilsätt peppar och salt.
    6. Tillsätt den tärnade tomaten.
    7. Smaka eventuellt av med lite socker.
    8. Styrkan kan varieras med olika sorters chili, och tänk på att styrkan sitter i chilins kärnor. För mildare smak ta ur chilins kärnor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Nya restauranger
    Stockholm har fått tillskott i restaurangvärlden. 2 mycket olika, b...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben