Lax med avokadosalsa

Serverar: 4 portioner

Lax behöver inte serveras endast vid speciella tillfällen. Den här fräscha rätten passar utmärkt både som förrätt eller som lunch.

Ingredienser

  • 100 g kallrökt lax
  • 1 mogen avokado
  • 1 fast och mogen tomat
  • 1 päron
  • 2 stjälkselleri
  • 1 msk hackad persilja
  • Rivet skal från 1 citron
  • Saften från 2 citroner
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 - 1 tsk salt
  • Till serveringen
  • Dill
  • Citronklyftor
  • Nymalen svartpeppar
  • 4 skivor rostat bröd eller kavring
  • Instruktioner

    1. Dela avokadon och ta bort kärnan. Ta försiktigt ut fruktköttet med en sked. Skölj och tärna tomaten. Skölj, skala och skär päronet i tärningar. Skölj och skiva selleristjälkarna fint. Skär avokadoköttet i ca 2x2 cm stora tärningar.
    2. Blanda avokado, tomat, päron och selleri i en stor skål. Tillsätt hackad persilja, citronskal, citronsaft, olja, svartpeppar och ev lite salt. Blanda väl men försiktigt så att inte avokadon mosas sönder.
    3. Lägg upp tunna skivor av laxen på en tallrik. Lägg lite avokadosalsa vid sodan om laxen. Dekorera med dill och citronklyftor. Strö ev över nymalen svartpeppar. Servera med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben