Polentaplättar med avokadosalsa

Serverar: 4 portioner

Upptäck användbara polentan och pröva nystekta plättar och färgstark salsa med sting av chili och koriander.

Ingredienser

  • 10 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten, 37 grader
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 dl polenta
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 3 dl majskorn, frysta eller på burk
  • 1/2 påse riven ost texmex
  • Smör, att steka i
  • Salsa
  • 2 avokador
  • Saften av 1 lime
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 1 urkärnad och finhackad chili
  • 1/2 dl hackad färsk koriander
  • 1/2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i lite av vattnet i en bunke. Tillsätt resten av vattnet och övriga ingredienser och rör till en jämn smet. Låt jäsa ca 20 min.
    2. Dela, kärna ur och skala avokadon. Mosa avokadon i en skål med en gaffel. Blanda med de övriga ingredienserna till en salsa.
    3. Stek plättarna i smör i en plättlagg ca 2 min på varje sida.
    4. Servera med salsan.
    5. Tips! Det går att använda vanlig riven ost och smaksätta med chili.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben