Mango- och paprikasalsa

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott till lax, men säkert även till annat.

Ingredienser

  • 300 g fryst mango
  • 1 röd paprika
  • 1 orange paprika
  • 2-3 msk mango chutney av valfri sort
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ½ dl rapsolja
  • Skal och saft från 1 lime
  • 1-2 tsk torkad koriander
  • 2-3 cm färsk skalad ingefära
  • ½ -1 dl rostade sesamfrön
  • Instruktioner

    Lägg den frysta mangon i en skål. Dela, kärna ur och fintärna paprikan, lägg i skålen. Blanda ner mango chutney, salt, peppar, rapsolja, limeskal/saft, koriander. Riv ingefäran fint och blanda ner i salsan. Rosta sesamfröna i en stekpanna – men passa noga för det kan gå fort att rosta. Blanda ner de varma fröna i salsan och låt allt stå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben