Snabbmarinerad lax

Serverar: 3 portioner

Tid: 2 timmar

Gott! Jag hade bulgur och Mango- & paprikasalsa till.

Ingredienser

  • 3 laxfiléer à ca 125 g
  • 2-3 cm färsk skalad ingefära
  • Skal och saft från 1 lime
  • ½ -1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1-2 tsk torkad koriander
  • ½ dl rapsolja
  • Instruktioner

    1. Halvtina laxfiléerna, lägg i påse. Riv ingefäran fint och lägg i påsen. Blanda sedan ner limeskal/saft, salt, peppar, koriander och rapsolja i påsen, knyt ihop och låt laxen tina i rumstemperatur samtidigt som den blir marinerad.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg de tinade laxfiléerna i en smord ugnssäker form, och sätt in formen mitt i ugnen och stek fisken i ca 20 minuter, så att den är genomstekt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben