Banankaka med mango och passionssås

Serverar: 1 portioner

Spännande smaker

Ingredienser

  • 100 g margarin eller smör, mjukt
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 bananer ca 400 g, väl mogna
  • 1/2 dl kallt kaffe
  • Till servering
  • 250 g djupfryst mango
  • 4 msk vatten
  • 2 msk florsocker
  • 3 passionsfrukter
  • 1 lime
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en rund bakform ca 24 cm i diameter. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel. Tillsätt mjölblandningen i smeten. Skala och mosa bananerna. Rör ner bananerna och kaffet. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan stå kvar några minuter i formen innan den stjälps upp. Tina mangon och mixa den med vatten och florsocker till en sås. Dela och gröp ur passionsfrukten och blanda i den. Smaksätt med pressad limesaft. Servera kakan med mango- och passionssåsen.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (2)

    ikah 20 mars 2008

    Den här kakan är jättegod!

    sessa79 3 november 2013

    jättegod

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben