Fishtaco med mango- och avokadosallad

Serverar: 4 portioner

En lätt och frisk laxrätt som får alla att erkänna att fisk är gott!

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 1 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • ½ msk chiliflakes
  • ½ msk olivolja
  • 1 msk smör
  • Salsa
  • ½ gurka
  • 1 avokado
  • ½ rödlök
  • 1 tsk ingefära
  • ½ kruka koriander
  • 1 förpackning mango ca 225g, tinad
  • ½ limefrunt, safter
  • 1 tsk honung
  • ½ tsk salt
  • Tillbehör
  • ½ ask salladsmix, ca 50g
  • 100 g turkisk yoghurt
  • 8 tortillabröd
  • Instruktioner

    1. Salsa: Skölj, kärna ur och tärna gurkan. Tärna avokadon och skala och finhacka rödlöken. Skala och riv ingefära och skölj och finhacka koriandern. Blanda alltsammans i en skål med den tinade mangon. Tillsätt limesaft, chiliflakes, honung och salt.
    2. Lax: Ta bort ev skinn från laxfilén och skär den i kuber. Blanda salt, socker och chiliflakes på en tallrik. Vänd laxkuberna i kryddblandningen. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek laxkuberna hastigt på ganska hög värme på båda sidor. Lägg över dem på ett fat.

    Liknande recept

    4.2
    10 min
    2-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben