Avokadosallad

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 10 minuter

Snabbt, enkelt och jättegott om du som jag gillar avokado och vitlök. Kommer från Kurorten Källans suveräna salladsbuffé i Åmliden utanför Norsjö.

Ingredienser

  • 2 avokado
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • Dressing
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk vatten
  • 2 msk olja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/4-1/2 tsk Herbamare örtsalt
  • Några drag med svartpepparkvarnen
  • Instruktioner

    Ta bort kärnorna, gröp ut avokadon med en sked och skär sedan i skivor. Lägg i en skål och strö den finhackade rödlöken över. Blanda dressingen och skeda över. Klart!!

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    jan-q 16 april 2010

    Hej! Jag tyckte att löken har dödat den goda avokadosmaken dessutom hård och mjukt går inte ihop. För mig räcker det med citron, olja, salt och peppar. Tack

    calvadosamera 16 april 2010

    En Klassiker!! Avocado, rödlök, citron o salt funkar perfekt tillsammans, tycker jag oxo. Jag gillar dessutom en kombination av olika texturer: mjukt, krispigt, segt och så vidare - spännande i munnen. / Ingrid

    Disen 16 april 2010

    Tyckte denna var supergod. Kommer absolut att göra den fler gånger. Jättegott till grillet som vi hade ikväll. Full pott. Tack för receptet.

    farmoringer 30 augusti 2010

    Smakade jättegott det här....

    evaullabritt 4 februari 2011

    Bra.Hade ingen citron hemma, så jag tog lime i stället, både rivet ska och saft. Det blev också lyckat.

    MrsG 26 april 2011

    Kanoners!!!! Jättegott, kommer att göra det här igen! Allt funkade perfekt ihop!

    7201 28 april 2012

    Kommer testa detta...har varit i Åmliden och ätit deras mat...KANONGOTT. Kommer nog åka dit igen då jag har en syster i Kriberg och släkta i Malå :)

    Relaterade Artiklar

    Somriga sallader
    Sallader är så tacksamma för de kan varieras i det oändliga. Bara fant...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben