Morotsbaguetter

Baguetter som passar bra till vår egen skandinaviska mat. Blir 4 baguetter.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 2 msk neutral olja
  • 3 grovt rivna morötter
  • 1 dl solrosfrön
  • 11-12 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Rör ihop jäst, vatten, socker, salt och olja i en bunke.
    3. Rör ner morötter och solrosfrön och arbeta in mjölet lite i taget till en smidig deg.
    4. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
    5. Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i fyra bitar. Forma varje bit till en rund bulle som rullas ut till plåtlånga baguetter.
    6. Lägg på bakpappersklädd plåt, mjöla dem lätt och jäs övertäckta ytterligare 30 minuter.
    7. Skåra bröden med en vass kniv och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt dem kallna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben