Bagarens morotsbaguetter

Gott bröd som passar lika bra till frukosten som till soppan. Det blir 4 baguetter eller 20 portionsbröd

Ingredienser

  • 25 g (½ pkt) jäst
  • 6 dl ljummet (37 grader) vatten
  • ½ dl rapsolja
  • 1 - 2 tsk salt
  • 2 dl Risenta krossat bovete
  • 1 dl Risenta vetegroddar
  • 1 dl Risenta naturella solroskärnor
  • 3 dl (ca 200 g) finrivna morötter
  • Cirka 12 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Rör ut jästen i ljummet vatten i en degbunke. Tillsätt olja, salt, krossat bovete, vetegroddar, solroskärnor, finrivna morötter och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen kraftigt för hand eller i maskin några minuter. Låt jäsa övertäckt i 1-1½ timme. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda degen smidig, den ska vara ganska lös.
    2. Baguetter: Dela degen i 4 delar och forma baguetter. Lägg dem på en smord plåt och skåra eventuellt. Låt jäsa 20-30 minuter.
    3. Portionsbröd: Dela degen i två delar, rulla ut varje del till en längd, cirka 30 cm. Skär varje längd i 10 bitar. Låt jäsa 20-30 minuter.
    4. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter. Låt svalna på brödgaller.

    Liknande recept

    4.4
    2 h
    2
    51

    Kommentarer (1)

    Anette121 27 mars 2009

    Hej! Jättegott bröd som jag kommer att baka flera gånger. Lätt och enkelt även om degen var väldigt kletig. :-) Mvh Anette

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben