Bagarens potatis

En god potatisrätt som tillbehör till kött.

Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis, skalad
  • 80 g osaltat smör
  • 225 g gul lök, skivad
  • 1 kvist färsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 2 kvistar slätbladspersilja, finhackad
  • 1 ½ l hönsbuljong
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200º.
    2. Skiva potatisen med vass kniv i skivor à 3 mm. Lägg skivorna i en skål med vatten så att de inte mörknar.
    3. Smält hälften av smöret i en stekpanna. Fräs lök, timjan, lagerblad och vitlök på svag värme tills löken är mjuk.
    4. Strö persiljan över löken. Dra pannan av värmen. Häll vattnet av potatisen och torka den med hushållspapper.
    5. Använd ett ugnsfast fat ca 4 cm djupt. Lägg först ett lager potatisskivor, bred sen ut hälften av löken över dem, sen ett nytt lager potatis. Därpå resten av löken och ännu ett lager potatis.
    6. Koka upp hönsbuljongen och häll den försiktigt över potatisen. Klicka andra hälften av smöret ovanpå potatisen. Baka i ca 30 min, tills potatisen är mjuk och översta lagret brynt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben